חשד: הזמין שוקולד עם קוקאין ברשת האפלה

צעיר מכפר סבא חשוד שהזמין קוקאין דרך ה"דארקנט", והסם הגיע ארצה בתוך פרלינים. קו ההגנה שלו: "בכלל הזמנתי סמי הזיה שאינם אסורים בחוק"

המשטרה עצרה את בן יוחנן ויצמן, בן 24 מכפר סבא, בחשד שייבא מחו"ל קוקאין אשר הוסתר בתוך פרלינים של שוקולד. ויצמן טען בחקירתו כי הזמין סם הזיות מסוג "מסקלין" ולא קוקאין. במשטרה אומרים כי מדובר בשיטת הברחה ייחודית - גם בגלל האופן שבו הגיע הסם פיזית וגם בשל העובדה שהוא הוזמן דרך ה"דארקנט", "הרשת האפלה" - רשת הרחוקה מפיקוח ממשלתי ומזוהה בדרך כלל עם עבריינים ופדופילים.

 

לפני כשבוע הגיעה חבילה מחו"ל לישראל. במהלך פעילות יחידת הכלבנים של המכס זיהו הכלבים שמדובר בחבילה שמכילה סמים. החבילה הייתה ממוענת לוויצמן, ולכן הועבר דיווח על כך למשטרת כפר סבא. בבדיקת החבילה התברר כי מדובר לכאורה בחבילה תמימה שבה פרלינים של שוקולד וממתקים נוספים. כאשר פתחו הבלשים את הממתקים הם גילו בתוכם חומר שנשלח לבדיקת מעבדה, ואז התברר כי מדובר בסם קוקאין במשקל כולל של 160 גרם.

ההפתעה בתוך הבונבוניירה (צילום: חטיבת דובר המשטרה) (צילום: חטיבת דובר המשטרה)
ההפתעה בתוך הבונבוניירה(צילום: חטיבת דובר המשטרה)

בלשי התחנה התחזו לשליחי דואר, הגיעו לביתו של ויצמן וכשמסרו לו את החבילה הוא נעצר בחשד שייבא את הסם. בחקירתו סיפר ויצמן כי הזמין את החבילה באמצעות רשת האינטרנט "דארקנט", המשמשת בדרך כלל עבריינים שונים, בהם פדופילים. ויצמן סירב להסביר לחוקרים כיצד הצליח להיכנס לרשת הזאת, אך הודה כי באמצעות הרשת הוא הזמין את החבילה ולהגנתו טען כי הזמין סם הזיות מסוג "מסקלין", שאינו רשום בפקודת הסמים כסם שאסור להחזיק בו. הוא טען כי כלל לא הזמין את הסם קוקאין שנמצא בחבילה.

 

ראש משרד החקירות והמודיעין במשטרת כפר סבא, רפ"ק שי גז, אמר: "מדובר בשיטה ייחודית של הברחת הסם בתוך ממתקי השוקולד, וגם עצם הזמנת הסם דרך רשת ה'דארקנט' היא ייחודית במקרה הזה. נגד החשוד נגיש בימים הקרובים כתב אישום ובקשה למעצרו עד תום ההליכים".

 

ה"דארקנט", או "הרשת האפלה", הוא כינוי למגוון שירותים שלא ניתנים לגלישה מדפדפנים רגילים, ולא ניתן למצוא אותם בתוצאות חיפוש של מנועי חיפוש וקיטלוג. הגלישה נעשית בדרך כלל באמצעות דפדפן המכונה "תור". הוא מאפשר גם גלישה אנונימית לאתרים לגיטימיים ותקשורת בין אנשים ללא תיעוד.

 

ברשת האפלה יש מגוון שירותים שנעים מהלגיטימיים לאפורים ולפליליים. פעילי זכויות אדם משתמשים ברשת הזו כדי לכתוב בלוגים ולהתחבר לפייסבוק, וכמו כן להדלפות. מצד שני הרשת מהווה מקום למכירת נשק, הפצת חומר פדופילי וקניית סמים. על פי מחקר - 24% מהאתרים ברשת האפלה הם לממכר סמים.

 

לפנייה לכתב/ת
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות ב-3 דיונים
 תגובה חדשה
הצג:
מהסוף להתחלה
מומלצים